Tot està relacionat

Acabo de llegir una novel·la juvenil, Connexions de l’escriptora canadenca Elizabeth Stewart editat per Cruïlla i us en vull parlar perquè m’ha impactat força.

Tractaconnexions de tres noies adolescents que viuen el mateix moment històric però en tres situacions totalment diferents.

Hi ha la Fiona, una estudiant de Vancouver, la Sylvie una refugiada congolesa i la Laiping una treballadora xinesa. Totes tres tenen edats similars, però les seves vides no tenen res a veure o potser si que hi ha alguna cosa que les uneix.

És una novel·la realista sense massa concesions ni sentimentalismes: les coses són com són i no s’hi poden posar benes ni pal·liatius. Hi ha temes francament durs i que potser algú trobarà massa crus per una novel·la juvenil, però la vida és així i potser és hora que els nostres joves s’adonin de com són les coses i què s’amaga darrera el nostre consumisme.

La intenció de l’autora és la denúncia de determinats fets i no se n’amaga en cap moment, fent fins i tot un alegat final que pretén fer-nos conscients i coherents: si el que hem llegit ens ha colpit, pensem abans de consumir determinats productes, informem-nos i actuem en conseqüència.

Està ben escrita i els salts entre les protagonistes prou ben equilibrat, tot i que deixa una mica de banda la Fiona, ja que potser és la situació que els lectors podem conéixer més, i tractant més a fons les circumstàncies de la Laiping i la Sylvie.

L’Elizabeth Steewart, de qui no conec la resta de la seva obra, és escriptora i guionista de televisió i sembla que bona part de la seva producció està dedicada a la crítica social, basant les seves històries en fets reals.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s