Estiu

“(…) Quan vens un llibre a un home, no li vens només dotze unzes de paper, tinta i cola, sinó que li vens una vida nova. en un llibre hi ha amor i amistat, humor i vaixells que solquen el mar de nit; en un llibre de veritat, vull dir, s’hi pot trobar el cel i la terra.”

Aquesta cita pertany a un llibret amable i fàcil de llegir, amb humor, amor i drama, un llibre de veritat doncs. Es tracta de La llibreria ambulant de Christopher Morley. Parla d’un aventurer amant dels llibres que es dedica, a principis del segle XX, a recórrer els camins d’ Estats Units tot repartint xerrades  i  bons llibres. És una bona lectura per una tarda tranquil·la després d’un matí de platja o d’una excursió per la muntanya.

També m’ha agradat perquè m’ha fet pensar en un altre llibre interessant: La senyora dels llibres de Heather Henson i David Smallen aquest cas un àlbum il·lustrat que parla de la gent que, també als Estats Units, recorria els camins més abruptes i afrontava les condicions més adverses per tal de fer arribar un bri de cultura i bons llibres a les cases més aillades a finals del segle XIX. Un bonic llibre que emociona en la seva senzillesa.

El primer està editat per Viena edicions en una excel·lent traducció de Dolors Udina i publicat  en català molt recentment. El segon és de l’editorial Joventut i ja té uns quants anys (edició de 2010).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s