Sentit comú (o el menys comú dels sentits)

Aquesta vegada la ressenya va dedicada als pares i als professors. Es tracta d’un interessant recull de consells curts i ben documentats sobre l’educació dels nostres fills i les nostres actituds al respecte. El títol ja ho diu tot Val més educar. Consells als pares, a favor del sentit comú del conegut pedagog, mestre, conferenciant i articulista Gregorio Luri.

Alguns dels seus consells segur que els heu llegit o sentit en les seves intervencions en els mitjans de comunicació on colabora, però tenir-los així recollits en format llibre i poder-los llegir i re-llegir de manera pausada i reflexiva, trobo que és interessant.

S’hi troben consells tan bàsics però tan oblidats com aquests:

“El nostre primer deure diari envers el nostre fill és garantir que surt de casa havent dormit les hores que necessita i ben alimentat”.

“Hi ha molta gent que es pensa que el que s’aprèn fàcilment s’aprèn millor. La realitat, però, sembla que és una altra. Quan ens esforcem a comprendre una cosa, estem dient al cervell que emmagatzemi el que estem aprenent amb l’etiqueta d’ “important”, de manera que després és més fàcil recordar-ho.”

“L’error, a l’escola i a casa, hauria de ser sempre una oportunitat d’aprenentatge i un estímul, mai una ocasió per a la humiliació. La millor manera de fer les coses bé és aprendre a no fer-les malament. I si el secret de l’ èxit fos el fracàs?”

En fi ja veieu per on va el llibre, són consells i pràctiques prou normals, res que demani grans inversions ni molta dedicació, només una gran dosi de sentit comú.
educar

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s