Aventures al 100 per 100

Avui us parlo d’un llibre que és aventura en estat pur. Un llibre que s’inicia a París el 1934 en el precís moment en que el nostre protagonista està a punt de fer el pas decisiu de la seva vida :

” Quaranta homes vestits de blanc estaven estirats a terra.

Semblaven un camp de neu. Les orenetes, sense parar de fer refilets, passaven a frec dels cossos. Milers de persones contemplaven l’espectacle. Notre-Dame de París projectava la seva ombra damunt la multitud reunida. (…)

En Vango tenia els ulls clucs. Encara no havia fet vint anys. Era el gran dia de la seva vida. Una inmensa felicitat l’envaïa . Ben aviat seria capellà.”

Amb aquest inici us preguntareu: com pot ser això un llibre d’aventures? Doncs ho és, un llibre per contenir la respiració, ple de personatges i fils argumentals paral·lels que t’obliguen a estar atent i a no saltar-se ni una coma del text. Personatges clàssics, però ben dibuixats, atractius, amb diferents nivells d’implicació en la història central que transcorre a Europa en el periode d’entreguerres.

Us podeu enamorar d’en Vango, el protagonista d’origen desconegut, de l’Ethel òrfena rica i bonica i certament intrèpida, o del comisari francès, o del comandant alemany o de …  Tots els personatges tenen un atractiu vital i de tots en voldries saber més, seguir-los des de sempre per saber per què són allà i com han arribat a aquell atzucac.

Aquest llibre només té un problema, no hi ha res perfecte, i és que Estrella Polar, l’editorial que el va publicar, no explica que la història està dividida en dos volums i que el segon no està previst que aparegui en català ara com ara. Una veritable pena ! Però no us deixeu vèncer per aquesta petitesa i llegiu Vango, si en venen molts és possible que s’animin a fer-ne la traducció!.

VANGO de Timothée De Fombelle. Ed. Estrella Polar, 2013  Col. La Via Làctia. 395 pgs.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s