Narrativa anglesa

Sóc una fan de la literatura anglesa, a totes les èpoques hi ha escriptors i escriptores molt interessants que aporten la seva particular visió de la vida i de la societat. Sempre hi ha punts d’humor, d’ironia, un riure’s d’ells mateixos, que els fa molt atractius i assequibles a la majoria de lectors.

Aquesta introducció es deu a que acabo de trobar un altre autor anglès que m’ha fascinat, es tracta d’en John Mortimer i el seu llibre Un paraíso inalcanzable, una novel·la que explica la vida en una petita comunitat rural, des de la postguerra fins el tatcherisme. Personatges de tot tipus es creuen en aquest petit poble: els treballadors de la fàbrica de cervesa, els aristòcrates, els arrendataris, els criats, …. . Són personatges clàssics, ben trobats i ben treballats, però els reis de la novel·la són el rector, d’ideologia socialista, la seva dona i,  sobretot, el metge rural. El doctor Salter és una figura magnífica que, plena d’humor i saviesa, es converteix en mentor del protagonista-conductor d’aquesta narració.

Amb frases com : “Chequeos: proceso en que el cliente es sometido a un minucioso examen médico a intervalos frecuentes, con la remota esperanza de encontrar una enfermedad mortal. Naturalmente, la víctima se avergüenza si no logra presentar alguna dolencia interesante que entretenga al médico” o “Régimen : la única excusa para ponerse a régimen es la pobreza. La privación voluntaria de alimento lleva a un aumento considerable del peso original una vez concluido el periodo de inanición”, ja podeu veure quin és el taranna d’aquest personatge. També és molt autèntica la Dorothy Simcox, la mare del protagonista, no apareix molt però totes les seves intervencions són realment úniques.

La història : el rector de la parròquia de Rapstone Fanner mor i deixa tota la seva herència a un veí i no, com seria d’esperar, als seus fills. En Henry, un dels fills, decideix impugnar el testament al·legant la bogeria del seu pare, l’altre fill, en Fred, prefereix buscar les raons d’aquest estrany testament. És a través d’aquesta recerca que vivim els diferents moment claus de la història d’Anglaterra, en un constant anar i venir de l’actualitat a la postguerra, als anys 60, els 70… .

John Mortimer

Un paraiso inalcanzable

Ed. Libros del Asteroide, 2013

Puntuació (sobre 5): 4

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s